Ekonomi Jönköping Jönköpings län

Stor förlust för Elmia – många kan bli uppsagda


Mässbolaget Elmia i Jönköping redovisar en förlust på flera miljoner för förra året och samtidigt kommer förslag från bolagsledningen att sparka anställda.

Elmia AB vill ha ett bättre resultat och kommer s å s effektivisera organisationen. D v s uppsägningar. Förhandlingar inleds inom kort med facken.

”Vi har en övertalighet, men hur många som berörs vet vi inte i dag. Klart är att det kommer att innebära uppsägningar på ett eller annat sätt. De som berörs kommer att erbjudas råd, stöd och kompetensutveckling. Vi har från ledningens håll tittat på resultat och organisation och fattat beslut om hur vi behöver gå vidare. Vi har också diskuterat behovet av att minska bolagets omkostnader med fackförbundet Visions representanter. Vi vill göra detta i en öppen dialog och samförstånd med Vision”, säger Roger Jonsson, tillförordnad VD för Elmia AB, i ett pressmeddelande.

Elmia AB gjorde ett rörelseresultat på minus 5,5 miljoner kronor 2014 och minus 6,3 miljoner kronor förra året. Två förhandlingstillfällen med fackförbundet Vision är avtalade inom den närmaste månaden. Målsättningen är, enligt Jonsson, att bli klara under 2016.
Nyligen sparkades VDn Robert Sumberesi.
LÄS MER: Elmia-VD får sparken

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook