Stor glädje i Eksjö idag – ny högskoleutbildning öppnar | Höglandsnytt
Eksjö Höglandet Jönköping Jönköpings län

Stor glädje i Eksjö idag – ny högskoleutbildning öppnar

Eksjö har fått klart med en ny högskoleutbildning till sitt utbildningscentrum Campus I12. Det handlar om ett samarbete med Hälsohögskolan i Jönköping.

Eksjö kommun kommer tillsammans med Hälsohögskolan starta en studiegrupp i Eksjö inom Sjuksköterskeprogrammet. De första studenterna kommer antas till vårterminen 2017. Programmet har 20 platser.
”Vi har önskat det länge, jobbat aktivt i tre år för att få utbildningen. Det börjar bli oerhörd brist på personal både på Höglandssjukhuset och inom kommunen och kommer bli än värre. Att Sjuksköterskeprogrammet etableras i Eksjö kommer att vara oerhört viktigt”, säger kommunalrådet Annelie Hägg vid en presskonferens idag måndag eftermiddag.
Högskolans lärare och forskare kommer undervisa och handleda studenterna. Undervisningen bedrivs i både Jönköping och i Eksjö. Studenterna kommer ha föreläsningar en till två dag per vecka i Jönköping och sina studiegrupper i Eksjö på övrig tid.
”Det är roligt för Eksjö kommun. Vi vill kunna rekrytera en annan målgrupp. De som redan bildat familj, som inte vill pendla till Jönköping eller bo i studentbostad på Råslätt”, säger Christian Thomsen, utbildningschef på Campus I12.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook