Höglandet Jönköping Jönköpings län Nässjö Tranås

Stor konferens i Nässjö – alla höjdarna är därRegion Jönköpings län arrangerar under torsdagen en konferens om infrastruktur och trafikering med över hundra deltagare i Nässjö.

På programmet står bland annat information kring nödvändiga åtgärder på väg- och järnvägsnätet, varför näringslivet vill ha höghastighetsjärnväg och den regionala transportplanen 2018–2019. Några av dem som medverkar under dagen är Trafikverkets regionchef Lennart Andersson, Sverigeförhandlingens Catharina Håkansson Boman som ska redovisa läget kring förhandlingen om de nya stambanorna och departementsråd Ola Nordlander (som talar på temat ”hur går Näringsdepartementet vidare med infrastrukturpropositionen”).

Trafikchef Christine Leppänen, Jönköpings Länstrafik, ska tala om nödvändiga åtgärder på väg- och järnvägsnät för den framtida trafikeringen.

Läget för Tranås vad gäller nya snabbtåget kommer också tas upp.
Deltagare är framförallt tjänstemän och politiker från kommuner och regioner och regionförbund i södra Sverige, sakkunniga på Länsstyrelser och branschorganisationer.

Konferensen leds av Ulrika Geeraedts, regional utvecklingsdirektör och Carl-Johan Sjöberg, trafikdirektör på Jönköpings Länstrafik.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook