Stor matchhjälte på övertid när Vetlanda BK vann

Johan Löfstedt blev stor matchhjälte då han på övertid stänkte in 4-5 på hörna i den så viktiga matchen mot Kungälv i bandyns elitserie. Detta sedan Vetlanda BK i stora delar av matchen fått jobba ur underläge.

[adrotate banner=”28″]
Vetlanda BK, som kom till spel utan Anatoly Suzdalev (petad) och Patrik “PG” Thulin (okänd anledning), vann alltså den så viktiga matchen på ett bistert Skarpe Nord.
Och detta trots att man fram till matchminut 77 var i underläge.
Då kvitterade nämligen Daniel Johansson till 4-4.
Nästa mål skulle vänta på sig ända till den 93:e minuten då Johan Löfstedt avgjorde på en hörna. Den här gången var det alltså VBK:s tur att få avgöra sent. Kungälv gjorde för övrigt tre av sina fyra mål efter just en av sina 13 hörnor.

Tog ledningen
Annars tog Kungälv ledningen med 2-0 innan den tidigare Kungälvspelaren, Tomi Hauska, kunde reducera till 2-1.
Kungälv gjorde också 3-1 innan Joakim Andersson halvminuten kvar att spela av första halvlek gjorde 3-2.´
VBK hamnade också i underläge med 4-2 tidigt i andra halvlek, men därefter var det VBK som skulle vända på kuttingen till sin egen fördel efter ytterligare ett mål av Joakim Andersson (4-3) samt då Daniel Johansson (4-4) och så då Johan Löfstedts segermål på hörna i den 93:e minuten av totalt 94.
Noterbart är också att Jonas Persson i VBK-målet räddade en straff vid ställningen 1-0 till Kungälv.

Två veckor
Nu väntar ett drygt två veckor långt VM-uppehåll innan VBK den 5 februari tar sig an Gais i Sapa Arena.
Det återstår fyra omgångar att spela och av dem har VBK tre hemmatcher.
Bollnäs överraskade dock ikväll med att spela 1-1 mot Villa-Lidköping så i dagsläget har VBK två poäng ner till hälsingelaget som ligger strax under slutspelsstrecket.