Nässjö Toppnyheter

Stor polisinsats i Forserum – en man misstänkt för vapenbrott

En stor polisinsats drogs igång under lördagsmorgonen i Forserum. Polisen sökte efter en man. Delar av Forserum spärrades av. Mannen misstänks för bl a vapenbrott och anhölls av åklagare under kvällen.

UPPDATERAD: 0915, 0953, 1350, 1427, 1930
Närmare tio olika polispatruller med både målade och civila bilar ska ha genomfört en insats med början innan kl 08 vid brandstationen i Forserum. Enligt vissa uppgifter rör det sig om tung beväpnad polis liknande insatsstyrka.

Polisen är på plats för att få kontakt med en man som bor i Forserum. Mannen är intressant i en pågående utredning. Polisen vill inte berätta vilken typ av utredning det handlar om.
”Vi är där för att få kontakt med en person i ett ärende som är under utredning. Huruvida han är misstänkt eller ej får vi se när vi pratat med honom”, säger polisens vakthavande befäl Magnus Holmström strax innan kl 10.

Det handlar, enligt polisen, inte om någon person som förskansat sig i en bostad och allmänheten behöver inte känna någon oro. Däremot har delar av Forserum spärrats av, bl a genomfartsvägen vid något tillfälle under dagen.

UPPDATERING 1425
Vid 1145-tiden kunde en 36-årig man bosatt i Forserum hämtas till förhör. Polisen genomför under dagen husrannsakan i mannens bostad samtidigt som den misstänkte förhörs på polishuset i Eksjö.
Brottsrubriceringen gäller än så länge brott mot vapenlagen men enligt polisens vakthavande befäl Maria Lavesson är det troligt att mannen kommer att misstänkas för fler brott.
Det ska inte finnas några kopplingar till organiserad brottslighet.
Polisen vill inte kommentera i detalj varför det blev en så pass stor insats och varför det tog så pass lång tid innan mannen kunde tas med till förhör (ca fyra timmar).
”Vi tar det säkra före det osäkra. Det har med vårt arbetssätt att göra. Kan inte gå in i detaljer på det. När det gäller sådana här rubriceringar tar vi det lugnt och stilla”, säger Maria Lavesson som inte heller vill kommentera hur länge utredningen mot mannen pågått.

UPPDATERING 1930

Vid husrannsakan hittades bl a pepparsprej och el-pistoler. Beslutet om att inleda en förundersökning fattades efter att vissa fynd gjorts i anslutning till fastigheten. Under kvällen anhölls mannen av åklagare och utredningen går vidare med förhör och tekniska undersökningar. Utredningen är dessutom sekretessbelagd.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook