Nässjö

Fyra män knivskurna i Nässjö – knivman jagades av polis efter grovt våldsbrott på asylboende

En stor polisinsats pågick under tidiga onsdagseftermiddagen i Nässjö kommun. Det handlade om ett allvarligt våldsbrott på ett asylboende. En man flydde platsen och jagades av polis under dagen innan han gav upp. Fyra män har skadats och den misstänkte sitter anhållen.

UPPDATERAD: 1253, 1259, 1302, 1310, 1315, 1349, 1428, 1457, 1548, 1903, 1040
Det handlar om en insats på Migrationsverkets boende i Viebäck väster om Nässjö. Minst sex polispatruller var inblandade och minst tre ambulanser.
Enligt initiala uppgifter till polisen hade kanske så många som fyra personer blivit knivskurna på boendet. En man ska ha knivskurit personerna. Personal på Viebäck ska ha lyckats låsa in mannen i något slags utrymme i väntan på polisen.
Vid 1340-tiden kom meddelande från polisen om att en man gripits misstänkt för grovt våldsbrott, att minste en person är allvarligt skadad och har förts till sjukhus och att ytterligare två personer är skadade.
Knivskärningen ska ha skett i samband med ett bråk som urartade.
Strax efter kl 14 kom nya uppgifter från polisen. Tidigare uppgifter visade sig inte stämma. Den misstänkte mannen är inte alls gripen. Han har flytt från platsen och jagas av polis med hjälp av bl a hundar.
””När vi kommer dit är han inte kvar på platsen, han hade sprungit till skogs”, berättar polisens presstalesman Tommy Thorngren under torsdagen.

Två personer har förts till sjukhus. De ska inte ha fått några livshotande skador. Brottsoffren är två män i 25-årsåldern och två män i 35-årsåldern. Åtminstone en av männen ska ha skadats när han försökte gå emellan och avstyra bråket på asylboendet.
Vid 18-tiden på kvällen kom den misstänkte mannen självmant till polishuset i Eksjö och anmälde sig. Efter förhör anhölls han. Polisen hade då jagat honom i cirka fem timmar. Det är oklart om mannen under jakten varit beväpnad och exakt var han uppehållit sig.
”Vi gjorde aldrig bedömningen att det förelåg fara för allmänheten”, säger Tommy Thorngren.

UPPDATERING 1540
Fortfarande vid 1540-tiden var den misstänkte knivmannen inte gripen av polis.
Fallet rubriceras som grov misshandel. Enligt polisens uppgifter vid 1540-tiden finns det fyra brottsoffer, alla män, varav två förts till sjukhus. Förhör har genomförts med åtminstone ett antal av brottsoffren.

UPPDATERING 1900
Strax innan kl 19 kom besked från polisen om att den misstänkte mannen i 25 årsåldern självmant kommit in till polisen. Han kommer att förhöras under kvällen innan åklagare kontaktas.

De första polispatrullerna och ambulansen i Nässjö larmades vid 1240-tiden och fick strax innan kl 13 fått förstärkning av ytterligare patruller och ambulanser från Eksjö.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook