Jönköping

Stor polisinsats i natt – beväpnad man nära att skjutas av polisen

Förstärkta med automatgevär genomförde polisen natten till idag fredag en stor insats mot en beväpnad man i Jönköpings kommun som hotat folk i en sommarstuga.

Strax efter midnatt kom samtal till polisen om att en man iförd en skyddsväst och beväpnad med ett skjutvapen hotade flera personer i en sommarstuga i Jönköpings kommun. De övriga personerna i stugan flydde platsen och larmade polis. Enligt de första uppgifterna var mannen påverkad av narkotika.

Flera polispatruller larmades till platsen och de förstärkes med specialutrustad polis beväpnade med MP5, automatgevär. En förhandlare kom till platsen liksom poliser från Östergötlands län.
Till slut efter ca två timmar kunde en polis övermanna den beväpnade mannen och ta ifrån honom vapnet som han viftat med. Det visade sig vara en kolsyrepistol.
”Det är fullständigt omöjligt till och med för en erfaren polis att avgöra på håll i den här typen av situationer när en person kommer ut och viftar med vapen om det är ett riktigt vapen eller inte”, säger polisens presstalesman Fredrik Kliman.

Den 25-årige mannen som var i dåligt psykiskt skick riskerade, enligt polisen sitt eget liv.
”Hade mannen kommit kommit ut och riktat vapnet mot poliserna hade de troligtvis skjutit verkanseld”, säger Fredrik Kliman.
25-åringen omhändertogs och fördes till psykiatrisk tvångsvård.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook