Nyheter

Stor polisinsats mot piratnätverk – 17 personer misstänkta

Efter tillslag på flera ställen i Norrköping med omnejd har flera personer de senaste dagarna frihetsberövats på grund av misstankar om olovlig hantering av avkodningsutrustning för tv, så kallad ”card sharing”.

Card sharing gör det möjligt att ta emot betal-TV utan att betala till TV-bolagen.

I nuläget är 17 personer misstänkta för att tillsammans ha drivit ett nätverk, som olovligen har spridit flera TV-bolags utbud till en privat kundkrets. Nätverkets centrum har legat i Norrköping.

– Under en större insats i veckan så har flertalet av de misstänkta hörts av polisen. 12 personer har suttit anhållna men samtliga misstänkta är nu försatta på fri fot, säger förundersökningsledare, kammaråklagare Anna Ginner i ett pressmeddelande.

Tillslaget har genomförts av polisens Nationella operativa avdelning (före detta Rikskrim) i samarbete med polisen i Östergötlands län.

Straffet för olovlig hantering av avkodningsutrustning är böter eller fängelse upp till två år. Till detta kommer ofta höga skadestånd. Sedan den 1 augusti 2014 är det även straffbart att vara kund i ett piratnätverk men i den aktuella utredningen har inga kunder ännu delgivits misstanke.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook