Höglandet Toppnyheter

Stor polisjakt – fånge på rymmen, på väg mot HöglandetEtt stort pådrag från polisens sida drogs igång under onsdagen efter en fånge som rymt i närheten av Höglandet.

UPPDATERAD: 1903, 1915, 1921, 2023

Enligt uppgifter från polisen rymde den ca 18 år gamle fången från Statens Institutionsstyrelse (SIS) när han transporterades mellan två platser och transporten gjort ett stopp vid Brahehus längs E4an nor om Gränna.

Transporten var på väg till ett SIS-hem (varav det finns ett på Visingsö och ett i Eksjö men transporten skedde inte till någon av de platserna), eftersom mannen vårdas med stöd av Lag om vård av unga, LVU. Eftersöket hade ingen framgång i början och var på väg att avslutas vid 16-tiden när plötsligt en polispatrull var nära att gripa mannen.

Både helikopter från V Götaland och hundpatruller har sökt efter mannen under dagen. Mannen har sökts på lv 133, vägen mot Tranås, under kvällen, och trakten sydöst om Gränna vid sjön Bunn.
”Han bör nog vara trött vid det här laget. Polisen är angelägen om att mannen kan återföras till samhällsvård. Vi tycker att det finns anledning att vara försiktig i kontakten med honom. Han kan nog säkert vara ganska oberäknelig”, berättade polisens presstalesperson Thomas Agnevik för Höglandsnytt vid 19-tiden.

Vid 1940-tiden hittades och greps mannen strax söder om Norra Boarp, i närheten av Hålavedsleden, öster om Gränna.

Den eftersökte är ca 180 cm lång och ”spänstig”. Han har mörkt hår med blonderad tuppkam och bockskägg. Mannen var klädd i en sportjacka med rödvita fält, blåvita spräckliga jeans och rödvita skor.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook