Eksjö Nyheter

Stor poliskommendering när högerextrema höll torgmöte i Mariannelund

Piketbussar, minst ett dussin uniformerade poliser och kanske ett antal civilpoliser höll ordning när Svenska Motståndsrörelsen m fl höll politiskt torgmöte i Mariannelund idag lördag. Intresset från Mariannelundsbor var dock svalt.

Ett 50-tal aktiva från motståndsrörelsen fanns på torget liksom ett mindre antal Mariannelundsbor (de flesta brukar tillbringa en stund på torget nästan varje dag), flera av dem i ivrig argumentation mot det politiska budskap som uttrycktes av talarna.
Några applåder kom när talaren Simon Lindberg gick till angrepp mot bland annat Migrationsverket, folkvalda och den fastighetsägare som hyr ut till Migrationsverket.
Mötet förlades till Mariannelund just med tanke på det stora antal flyktingar som placerats där och den uppmärksammade gruppvåldtäkten i december ifjol.

Andretalare Pär Sjögren talade bland annat om den nordiska rasens framtid där han oroade sig över hur framtiden kommer se ut.
”Om 40 år är vi i minoritet. Om 200 år föds det sista blonda barnet och det sker i Finland”, menade han innan han förkunnade ”Sverige åt svenskarna”.

Många poliser var på plats men förutom en incident mellan en arg Mariannelundsbo och en från Svenska motståndsrörelsen uppstod inga konflikter.
Det är möjligt att mötet bevakades av civila poliser men det är inte bekräftat från något håll.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

 1. Otroligt att såna enorma resurser läggs på ett gäng vilsna själar som ingensunt tänkande person ändå lyssnar på. Men när yrkeskriminella romer härjade på Gärdet under fredagskvällen, var fanns snuten då??

 2. Varför överhudtaget ge sådana här små obetydliga rasistiska naziinfluerade grupper så mycket publicitet. De kämpar ju, genom sin fullständigt sanslösa argumentation, frenetiskt för att bli uppmärksammade. De jublar varje gång då de blir publiserade i dagstidningar eller på nätet. Sådana här helförvirrade och hjärndöda figurer skall helst bemötas med tystnad och totalt ointresse från både publisister och allmänhet.
  Och slutligen ett litet förtydligande till dig LEOPOLD, ”Nationalsocialistiska Tyska Arbetarpartiet” är det korrekta namnet på Hiters politiska parti, ”översatt till svenska”.
  Ett politiskt parti som spärrade in och mördade massor av socialister, organiserade arbetare, och andra vänsteranhängare.
  Ett statsbärande politiskt parti som bekämpar olika vänsteranhängare systematiskt med alla till buds stående medel blir korrekt och helt logiskt placerade på högerkanten, och att de var extrema det kan väl ingen idag förneka.
  Just därför blir också dagens sympatisörer med Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, ”NSDAP förkortningen på tyska”. självklart och helt korrekt placerade på den politiska kartan som varande högerextrema.
  För ingen kan med bästa vilja i världen kalla Hitlers politiska skräckregim för ett politiskt mittenparti, arbetarparti eller socialistiskt parti.
  Sedan, utan att jag på något vis är sympatiserar med SDs populistiska och högerextrema politik, ställer jag mig mycket frågande till dig LEOPOLD då du påstår att projudiska åsikter skulle vara högerextrema, det är en slutsats gripen helt ur tomma intet och har inget med verkligheten att göra.

Kommentarer avstängda