Jönköpings län

Stor stöld i känd butik – tjuvar stal för hundratusentals kronorVaror för hundratusentals kronor stals under torsdagen vid ett inbrott i en känd butik i Habo.

Inbrottet upptäcktes vid 12-tiden på Elektrikergatan i Habo hos välkända Habo Hobby och Tågspecialisten, en av de största i sitt slag i södra Sverige. Tjuvarna kom över en hel del radiostyrda bilar
Tjuvarna har enligt polisen stulit varor för ett femsiffrigt belopp och stökat till ordentlig i lokalerna. Butiksägarna måste nu ödsla tid på inventering och städning. Under inventeringen under dagen upptäckte butiksägarna att det också stulits en värdefull samling med specialbyggda tågmodeller. Därför landar värdet på det stulna i storleksordningen 100 000 kr.
Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning för att säkra spår. Butiken höll trots inbrottet öppet under torsdagen.
Butiksägarna meddelar på facebook att de nu ska förbättra sina lås och skalskydd i butiken ska införas. Enligt ägarna var detta tredje inbrottet som de drabbats av.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook