Bandy

Stor turnering till Vetlanda – pengar behövs


Vetlanda BK tänker arrangera EM i bandy för 19-åringar nästa år men det saknas lite pengar som klubben nu ber Vetlanda kommun om.

Vetlanda BK har fått 100 000 kr från Bandyförbundet, 25 000 kr mer än vad förbundet egentligen brukar ge. Men pengarna räcker ändå inte. Det handlar om kostnader för transporter som inte täcks.
Vetlanda BK ber nu därför om 25 000 kr i bidrag från skattebetalarna.

Vetlanda BKs vice ordförande Carl-Gunnar Jonasson berättar i bidragsansökan att det är bråttom eftersom bandyförbundet väntar på besked.
”Vi kan nog inte räkna med ytterligar respit mer än ca en vecka”, tror Carl-Gunnar Jonasson.
Risken finns att mästerskapsarrangemanget går till en annan ort.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

4 Comments

 1. I dagen papperstidning skriver oppositionsrådet Jan Johansson från Vetlanda Framåtanda att han talat med personal från äldreomsorgen vid kosläppet i Skirö. Under samtalet framkom det att personalen inte hinner ta ut de som bor på äldreboende i friska luften på grund av begränsade ekonomiska resurser. Johansson skriver att han vill se en ändrad prioritering av tilldelade ekonomiska resurser.

  Ett av grundproblemen är att kommunens politiker delar ut drygt 6 miljoner per år plus yterligare föreningsbidrag till Vetlanda BK:s verksamhet i den nya bandyhallen. Kommunpolitikerna har även satsat många miljoner på bredband i landsbygden till ett relativt fåtal kommuninvånare per projekt. Beloppet som Vatlanda BK vill ta ur kommunkassan är visserligen en ganska blygsam summa men de flesta är nog ganska övertygad om att 25 000 kronor skulle räcka till många timmar i friska luften under juni, juli och augusti om kommunen köper detta på konsultbasis. Givetvis räcker det inte till alla som bor på äldredreboenden i kommunen men det är i alla fall en start som tillsammans med insaster från anställda i kommunledningsförvaltningen och i tekniska förvaltningen kan utvecklas till något bra.

  Om det nu är så att junior VM i bandy skapar intäkter för affärerna i centrum, till Biltema och de andra butikerna i Nydalaområdet, till korvkiosker och godisbutiker så borde det inte vara så svårt för Vetlanda BK att få in 25 00 kronor ytterligare i sponsorbidrag så att skattebetalarna slipper stå för transporterna. Dessutom kan ju VBK höja biljettriset så att det täcker kostnaderna för Junior VM.

  1. Det låter som en bra idé Lasse. Jag tycker du kan utveckla förslaget med vad man skulle kunna göra för 25 000kr. ;)

 2. Delar ”Uppmärksam läsare” analys, att en kommun måste göra riktiga prioriteringar. Det borde vara ett lätt val om man ska göra det drägligare för äldre, eller bekosta ”taxi” för friska utländska medborgare.

  Kanske borde man syna varför VBK behöver så mycket pengar, att arrangera mästerskapet, när det tidigare gått göra för en betydligt billigare peng. Hade varit intressant om artikeln hade innehållit budgetposterna, så att man själv kunnat avgöra om summan vore rimlig.

  Dock är det nog inte den brådska som Carl-Gunnar Jonasson beskriver. Att bandyförbundet slängt in ytterligare 25000 utan vidare för att lock klubben tyder på att det inte är någon större konkurrens om evenemanget.

Kommentarer avstängda