Sävsjö Toppnyheter

Stor villabrand i Vrigstad – tre personer räddade ur huset


Brand bröt ut i en byggnad norr om Vrigstad i gryningen på söndagen. Ett flera hundra år gammalt hus förstördes i branden där förnedrings-tv spelades in.
UPPDATERAD: 0828, 1103, 1118

Vid 0330-tiden i söndagsgryningen larmades räddningstjänsten till en brand i en äldre byggnad på landsbygden i nordvästra delen av Sävsjö kommun i närheten av skärningen med Vaggeryds och Nässjö kommuner.

Vid räddningstjänsten framkomst visade det sig att det var en fullt utvecklad brand i ett äldre trähus från 1700-talet, ett slags torp.

Tre personer hade befunnit sig i byggnaden när branden startade men hade själva tagit sig ut oskadda innan räddningstjänsten anlände. 

Släckning pågick under morgonen och den akuta släckningen var färdig innan kl 07. Eftersläckningsarbetet bedöms pågå en bit in på söndagen. Ingen spridningsrisk förelåg. Närmare 20 man från räddningsstyrkorna i Stockaryd, Sävsjö och Skillingaryd larmades till platsen.

Polisen ska genomföra en teknisk undersökning när så blir möjligt.
Torpet ska ha varit inspelningsplats för förnedrings-tv, en känd s k dokusåpa, och de tre personerna som befann sig i kåken när branden bröt ut ska ha varit delaktiga i inspelningarna av tv-serien.

”Ett fantastiskt gäng på många sätt som är med i år”, säger programledaren Paolo Roberto till Aftonbladet som branden och deltagarna i tv-serien.
Detta är andra gången i sommar som brand bryter ut på inspelningsplatsen.
LÄS MER: Stor brand på kändisbondgård

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook