Ekonomi Jönköping

Storaffär nästan klar: vill köpa för 380 miljoner kr

Husqvarna Groups Construction-division har tecknat ett avtal om att förvärva HTC Group AB:s Floor Grinding Solutions Division, marknadsledaren inom golvslipning.

”Vi har som tidigare kommunicerats målsättningen att expandera vår Construction-division. Förvärvet av HTC är ett viktigt steg på den resan och skall tillsammans med de senaste förvärven av Pullman Ermator och Diamond Tool Supply ses som uttryck för den målsättningen. Sammantaget ger dessa förvärv oss en stark position på den snabbt växande och attraktiva golvslipningsmarknaden”, säger Kai Wärn, VD och koncernchef för Husqvarna Group.

Förvärvet förväntas slutföras i mitten av året. Förvärvet av HTC Floor Grinding Solutions kräver godkännande från konkurrensmyndigheter.

”Kombinationen av HTC och Husqvarna Construction skapar en stark plattform för att kunna utbilda golvägare och arkitekter om fördelarna med polerade betonggolv för att öka intresset för just den här golvlösningen. Genom förvärvet stärker vi vår förmåga att utveckla och erbjuda kunderna de bästa helhetslösningarna inom golvslipning”, säger Henric Andersson, divisionschef för Husqvarna Construction.

HTC Floor Grinding Solutions, del av HTC Group AB, har sitt huvudkontor i Söderköping, Sverige, och är världsledare inom golvslipningslösningar. Omsättningen år 2016 uppgick till cirka 380 miljoner kr. De cirka 150 anställda finns i huvudsak i Sverige och i de helägda dotterbolagen i Frankrike, Tyskland, Storbritannien och USA, som också är de största marknaderna vad gäller försäljning. HTC ägs för närvarande av Polaris, en av nordens ledande Private Equity-bolag.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook