Storaffär på Höglandet – Nässjöföretag köps upp av börsbolag | Höglandsnytt
Ekonomi Höglandet Nässjö Småland Toppnyheter

Storaffär på Höglandet – Nässjöföretag köps upp av börsbolag

Ett företag i Nässjö kommun köps nu upp av ett börsbolag. Det handlar om en affär värd knappt 50 miljoner kr.

Höglandsbaserade Lammhults Design Group förvärvar samtliga aktier i möbelföretaget Morgana med huvudkontor och produktion i småländska Bodafors. Morgana omsatte cirka 71 MSEK under 2015/16 med ett rörelseresultat på cirka 7 MSEK. Bolaget har 38 anställda.
Köpeskillingen är 45,9 MSEK, inklusive en nettokassa om 6,9 MSEK.

Morgana tillverkar huvudsakligen glaspartier för offentlig miljö och kontor. Därutöver har företaget produkter inom ljudabsorbenter, bord och modulinredningar.

Bolaget kommer att utvecklas och drivas under ledning av Lammhults Design Groups dotterbolag Abstracta AB och ingå i affärsområdet Office & Home Interiors. Morganas vd Magnus Ryberg och säljchef, Stefan Fogelberg, tidigare delägare, kommer att arbeta kvar i bolaget.

”Morgana är ett lönsamt och välkänt möbelföretag med en mycket stark position inom sin huvudverksamhet, glaspartier. Morgana kommer att bli ett utmärkt komplement till koncernens övriga bolag och starka varumärken”, säger Fredrik Asplund, vd och koncernchef för Lammhults Design Group.

”Genom förvärvet stärker vi vår ledande position inom inredningsakustik”, säger Peter Jiseborn, vd för Abstracta AB ”Framför allt kommer vi att bredda vårt erbjudande till marknaden.”

”Vi är glada och stolta över att bli en del av Lammhults Design Group. Vi ser att vi kan tillföra koncernen och Abstracta mycket inom vårt område. Samtidigt får vi tillgång till koncernens breda erfarenhet och expertis, vilket kommer att inspirera och stötta oss i vår fortsatta utveckling”, säger Magnus Ryberg, vd för Morgana AB.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook