Storbolaget antar utmaningen: fossilfritt 2020 | Höglandsnytt
Ekonomi Höglandet

Storbolaget antar utmaningen: fossilfritt 2020

Skogskoncernen Södra anta utmaningen från Fossilfritt Sverige om fossilfria transporter senast 2030 och fossilfri produktion senast 2020.

– Fossilfrihet och en klimatpositiv verksamhet står högt på Södras agenda. Det är därmed naturligt för oss att skriva under utmaningen från Fossilfritt Sverige och vi hoppas att många fler följer efter, säger Henrik Brodin, projektledare för Ett fossilfritt Södra, i ett pressmeddelande.

Steg på vägen är redan tagna där exempelvis flertalet av Södras anläggningar enbart tankar sina arbetsfordon med fossilfri HVO-diesel (hydrerad vegetabilisk olja) precis som Södras eget åkeri med 24 lastbilar.

– Som en del i en grön näring vill vi vara med och driva förändringen mot ett fossilfritt samhälle. Vår verksamhet har så mycket att erbjuda samhället vad gäller omväxlingen till en bioekonomi, säger Henrik Brodin.

Fossilfritt Sverige är en plattform för dialog och samverkan mellan företag, kommuner och andra typer av aktörer som vill göra Sverige fritt från fossila bränslen. Målet är att Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer. Fossilfritt Sverige arbetar för att påskynda omställningen inte bara för att det är möjligt utan också för att det är ekonomiskt lönsamt.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook