Jönköpings län

Storbrand på industri – kraftig och farlig rök sprider sig


En brand med kraftig rökutveckling bröt ut i en industrifastighet under onsdagsmorgonen. Det handlar om brand i industrisopor. Röken är farlig.

UPPDATERING: 0857, 0917, 0945, 1431

Vid 0710-tiden kom larm en brand på Sandahls entreprenad på Oljevägen i Anderstorp. Branden har sedan dess blivit mycket kraftig. En väg utanför området kan komma att stängas av och polisen planerar avspärrningar.

Det handlar om en brand i avfall och brandmän från flera räddningstjänster är på plats för släckningsarbetet.
Enligt uppgifter till Värnamo nyheter handlar det om 200 kubikmeter industriavfall som brinner.

Styrkor från Gislaved, Värnamo, Hillerstorp, Gnosjö, Bredaryd och Reftele larmades till platsen. Det brinner i industriavfall som genererar kraftig rök som är hälsovådlig.

Röken sprider sig över ett område norr om Ågatan i Anderstorp och personer som befinner under röken uppmanas att förflytta sig eller gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation, enligt meddelande från räddningstjänsten .

Släckningsarbetet inriktas på att begränsa spridningen till annat industriavfall på området. Inga personer har skadats i händelsen.

UPPDATERING 1430
Branden är nu under kontroll och eftersläckning har påbörjats med personal från räddningstjänsten i samverkan med personal från företaget, meddelar räddningstjänsten strax efter kl 14.

Rökutvecklingen har upphört och uppmaningen till allmänheten om att undvika röken återtas. Eftersläckning och efterbevakning kommer att ske fram till kvällen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook