Storförlust – Vetlanda BK missar slutspel

Det blir inget slutspel för Vetlanda BK. Efter storförlust mot Västerås med klara 7-2 (3-1) får man nu sikta in sig på att slippa kvala neråt, men då måste man få hjälp på vägen. Siffrorna från matchen är annars ganska missvisande.
VBK var med i matchen till några minuter in i andra halvlek, men därefter tycktes Västerås göra mål på allt.
Det var också Västerås som inledde matchen bäst och som också gick fram till 2-0.
Pontus Blomberg reducerade till 2-1 och VBK ångade på för ett kvitteringsmål genom att skaffa sig flera målchanser.
Men istället kunde VSK mycket snöpligt öka till 3-1 i slutminuterna av första halvlek.
I andra halvek gjorde Jesper Jonsson tidigt 3-2 på en “strumprullare” men närmare än så kom aldrig VBK.
Därefter var nämligen Västerås ruskigt effektivt och gjorde mål på i princip alla sina därpå kommande anfall fram till 6-2.

VBK saknade magsjuke amerikanen Daren Richardson. I hans ställe presenterade man en elitseriedebutant i ganska nyligen fyllda 17-åringen Pontus Vilen. Pontus värvades från Skirö-Nävelsjö till den här säsongen där han spelade nio A-lagsmatcher förra året. Och redan nu fick han alltså göra debut i VBK:s A-lag. VBK hade därmed fyra juniorer i matchen.
Förutom Richardson så saknades fortfarande sjuke Erik Ivarsson. Lägg därtill att liberon Philip Lennartsson fick utgå i mitten av första halvlek med förmodad hjärnskakning.

För att slippa negativt kval får nu VBK ställa förhoppningen till Putte Johanssons IFK Motala, solklar seriejumbo.
För vinner VBK mot Gais hemma på tisdag samtidigt som Motala – mot alla odds – tar poäng mot Sirius så blir VBK tia och slipper kval. Ett annat scenario vid VBK-seger mot Gais är att IFK Kungälv tappar poäng hemma mot Västerås.
Västerås blev för övrigt klart för slutspel i och med segern över VBK.