Stormen kommer – Klass 2-varning från SMHI | Höglandsnytt
Höglandet Jönköpings län

Stormen kommer – Klass 2-varning från SMHI

SMHI har idag söndag eftermiddag gått ut med en klass 2-varning på grund av den kommande stormen som väntas slå till mot Småland och Höglandet på måndag kväll.

[adrotate banner=”28″]
Vid 14-tiden idag söndag meddelade SMHI en s k klass 2-varning för västra delarna av Jönköpings län och Kronobergs län. En klass 1-varning är utfärdad för Höglandet.
Varningarna gäller stormar i Jönköpingsområdet med byar på 25-29 m/s. Den kraftiga vinden väntas slå till på måndag eftermiddag och avtar under natten.
Enligt SMHI kan stormen innebära ”innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner”.
För Höglandet gäller än så länge en klass 1-varningar. Det kommer, enligt SMHI, bli hård vind på 21-24 m/s i byarna. Vinden avtar under natten till tisdag. Vädret befaras innebära ”risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner”.
Stormen kommer över Nordsjön från Storbritannien och väntas nå Kattegatt på måndag mitt på dagen.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Varning till alla Nässjöbor i huckle, stor risk för att bli bortblåst de kommande dagarna, eller att det blåser in fler från kringliggande län och kommuner.

Kommentarer avstängda