Nyheter

Storsatsning för att lösa dubbelmord i Linköping

Östgötapolisen ska tillsammans med riksmordkommissionen fram till julhelgen göra en kraftsamling för att kunna lösa det sju år gamla dubbelmordet i Linköping. Under onsdagen kommer Linköpingspolisen till Vimmerby för att höra ett antal unga män.

Det är inte så att de är misstänkta, men vi tror att vi kan ha nytta av förhören och uppgifter som de kan tankas ge, säger Jan Staaf, utredningsledare vid polisen i Linköping.

En del i nysatsningen är att ta kontakt med ett stort antal unga män som på ett eller annat sätt har en koppling till Linköping vid tiden för mordet.

Riksmordkommissionen har under året gjort ett omfattande utredningsarbete, där man har gått igenom cirka 23 000 dokument i 140 pärmar.

Man har gjort en så kallad geografisk analys, på samma sätt som till exempel i jakten på serievåldtäktsmannen i Örebro.

En konsekvens av analysen blir att polisen ska ta kontakt med uppemot 1 500 unga män som var mellan 15 och 30 år vid tiden för dubbelmordet, och som då bodde i Linköping. De kan idag vara spridda över hela landet.

Samtliga som polisen kontaktar kommer att få lämna salivprov för att säkerställa DNA, säger Ingemar Isaksson chef för rikskommissionen till corren.se.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook