Storseger i natt – Vetlanda BK enkelt till slutspel

Vetlanda BK gick enkelt till kvartsfinal i World Cup. Detta efter en storseger mot finska Akilles med 11-2 natten till lördagen.

Därmed får VBK möta Villa-Lidköping i lördagens kvartsfinal.
Om liberon Mikael Nilsson spelar då är högst osäkert. Han ådrog sig en som det såg ut otäck huvudskada redan efter 15 minuters spel och fick utgå. Sebastian Ytterell ersatte.

Så dags hade VBK redan gjort 3-0 och matchen var i princip redan avgjord. Det stod 6-1 i halvlek och den andra spelades mer eller mindre av timmen in på söndagen.

Filip Bringe gjorde hela fyra mål för VBK varav ett på straff. Övriga gjordes av Joakim Andersson 2, Johan Löfstedt, Patrik Johansson, Daniel Johansson, Tobias Nyberg (straff) och Martin Landström. VBK-bekantingen Sami Laakkonen satte en straff för Akilles.