Största beställningen någonsin – känt Höglandsföretag får enorm Stockholmsorder | Höglandsnytt
Ekonomi Tranås

Största beställningen någonsin – känt Höglandsföretag får enorm Stockholmsorder

Sveriges största geoenergiinstallation drar igång under våren. Tranåsbaserade IVT Värmepumpar är med i hela processen och levererar 29 fastighetsvärmepumpar till projektet.

– Vi är väldigt stolta över att få vara en del i ett så stort projekt, säger Mikael Wihlborg, försäljningschef på IVT Värmepumpar, i ett pressmeddelande.

Cirka 1 100 lägenheter i 49 flerfamiljshus ska få värme och varmvatten med hjälp av fastighetsvärmepumpen IVT Geo. Bostäderna ligger i Stockholmsförorten Jordbro.

IVT Värmepumpar levererar 29 IVT Geo till projektet med en sammanlagd effekt på 2 320 kW.

Fem värmepumpcentraler prefabriceras, enligt miljö­teknikbolaget och totalentreprenören Malmberg Energeo. Tillsammans med prestandan i IVT Geo ger det en beräknad energibesparing, i förhållande till dagens fjärrvärmedrift, med cirka 66 procent. Projektet innefattar hela 135 brunnar på 355 meter, vilket innebär en sammanlagd längd på cirka 4,8 mil. Det gör projektet till den största geoenergiinstallationen någonsin i Sverige.

Leveransen är den största hittills för IVT Värmepumpar. Förra året levererades 20 IVT Geo till ett projekt i Malmö där Malmberg också var totalentreprenör.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook