Stort kassaskåp blockerade riksväg 47 | Höglandsnytt
Nyheter

Stort kassaskåp blockerade riksväg 47

Nu börjar tiden då man inte kan lita på några vägar. På torsdagsmorgonen sjönk temperaturen hastigt i Jönköpings län och på många håll, där fukten från tidigare regn i veckan dröjt sig kvar, blev det ordentligt halt.

Sannolikt var det en halkfläck, som var orsaken till att en utlandsregistrerad lastbil gick av rv 47 ett par kilometer söder om Ingarp på väg 47 mellan Eksjö och Vetlanda. Dikeskörningen blev rejäl och en stor del av lasten hamnade på vägbanan.

Det mesta av godset var ingte så svårt att få bort därifrån men ett stort kassaskåp, som hamnade mitt på vägen var besvärligare. För att få bort det krävdes en rejäl maskin. I väntan på att man skulle få fram en sådan var vägen blockerad i båda riktningarna.

Inga personer skadades.

Tidigare på morgonen varnade trafkverket för halka på rivsvägen mellan Vrigstad och Växjö. Inga olyckor har dock inrapporterats från de avsnittet.

På väg 31 mellan Rogberga och Tenhult gick en minibuss av vägen och slog runt vid 8-tiden på torsdagsmorgonen. Föraren, ensam i bilen, klarade sig utan nämnvärda skador men fordonet måste bärgas.

Någon halvtimma senare kanade en bil av riksväg 26, Nissastigen, på det parti där vägen löper nära Nissan. Föraren klarade sig oskadd men bilen stannade inte förrän den kommit en bit ut i ån.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook