Eksjö Höglandet Jönköping Jönköpings län Nässjö

Stort möte i Nässjö, alla höjdare är där: stora förändringar på gång

Under fredagen anordnas ett möte för alla höjdare inom politiken och bland tjänstemän på Höglandet och i Jönköpings län. Det handlar om framtidens infrastruktur och de förändringar som snart är på gång.

Region Jönköpings län inbjuder politiker och tjänstemän i länets kommuner samt Länsstyrelsen till informations- och diskussionsmöte om statliga teleoperatören Telias planerade förändringar av telenätet.

”Bredbandsinfrastrukturen byggs för att möta samhällets, företagens och människornas behov av digitala välfärdstjänster. Kommer planerade förändringar i telenäten att möta dessa behov”, säger Ingemar Svensson, regionens bredbandskoordinator, i ett pressmeddelande om ämnet för dagen.

Mötet hålls på Träcentrum i Nässjö under förmiddagen och avslutas med lunch.
På programmet står inledningsanföranden av Malin Wengholm (m), regionstyrelsens ordförande och landshövding Håkan Sörman innan Robert Liljeström och Carl-Johan Swanson från Telia tar över.

Anna Wikström och Sara Andersson från Post- och telestyrelsen ska också tala om infrastrukturen liksom trollkarlen och Eksjö energis bredbandschef Kjell Ljunggren ska tala.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook