Strandh (c) lämnar vård- och omsorgsnämnden | Höglandsnytt
Nyheter Vetlanda

Strandh (c) lämnar vård- och omsorgsnämnden

Korsbergapolitikern Kjell Egon Strandh (c) avsäger sig uppdraget som ledamot och förste vice ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Vetlanda kommun. Kjell-Egon Strandh lämnar nämnden från och med den 19e mars. ”Jag står inte ut med många nämndledamöters bristande förtroende för förvaltningen”, skriver Kjell Egon Strandh i sitt brev till fullmäktige. Avsägelsen följer på en öppen konflikt inom nämnden och mellan nämnd och förvaltning.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Det var på tiden!! Äntligen en nämnd som vågar ifrågasätta förvaltningarnas utredningar och inte bara köper dessa rakt av. Det är starkt, bra jobbat! Söka fakta och utreda mer behövs verkligen inom denna förvaltning. Dessutom gick nämda man ut i en skrivelse i tidningen för något år sedan där han påstod att landstinget inte tjänsteköpte hälso- och sjukvårdsinsatser av kommunen vilket de gjort i många år!! Skrämmande okunnighet. Fler ifrågasättande ledamöter behövs inom nämnden.

  2. Det finns ingen öppen konflikt mellan nämnden och tjänstemännen. De gör ett bra jobb men ibland behövs kompletteringar i underlagen vilket vi har efterfrågat och fått. Det är vår plikt att se till att ha underlag för att kunna fatta bra beslut. Ser fram emot att det nu blir arbetsro i nämnden och att alla har tilltro till varandra och förstår att när vi vill ha mer underlag så är det positivt eftersom det betyder att vi har ett engagemang. Det betyder inte att vi misstror tjänstemännen.
    Carina Strömbäck
    2e vice ordförande

Kommentarer avstängda