Strejken når bruken i Pauliström och Kvillsfors | Höglandsnytt
Ekonomi Nyheter Vetlanda

Strejken når bruken i Pauliström och Kvillsfors

UPPDATERAT. Fackförbundet Pappers går ut i sympatistrejk med Handelsanställdas förbund som varslat om strejk från och med fredag den 13e. Det innebär att leveranser från bruken i Pauliström och Kvillsfors kommer att stoppas. Pappers varnar för brist på toalettpapper.

Handels har uppmanat Pappers att lägga varsel på Metsä Tissues bruk i Kvillsfors (Nyboholm) och Pauliström (liksom i Mariestad och SCA-ägda Lilla Edet). Varslet börjar gälla klockan 06:00 den 23e april, om inte Handels träffat ett avtal med arbetsgivarorganisationen innan dess.
”Pappers kommer att blockera utlastningen på dessa bruk tills dess att Handels får ett avtal”, säger Matts Jutterström, Pappersanställdas förbunds avtalsansvarige, till Dagens Arbete.
Om varslet blir verklighet kan toalett- och hushållspapper bli en bristvara i butikerna efter 23e april.

Läs mer om vad man säger lokalt i Pauliström och Kvillsfors.

Arbetsgivarorganisationerna är oroliga och har kallat till en presskonferens hos Svenskt Näringsliv i Stockholm imorgon onsdag då också medlingen mellan parterna ska inledas.
Förutom Pappers har Byggnads också aviserat sympatistrejk. Liknande åtgärder är troligtvis att vänta från Transport och Kommunal också. Under tisdagen har Målarna och Fastighetsanställda också anslutit till sympatistrejken

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook