Vetlanda

Stridsflyg över Vetlanda – Biltema öppnade

Stor fest när tillbehörsbutiken Biltema öppnade sin verksamhet i Vetlanda idag torsdag. Hundratals köade i flera timmar, några hela natten, för att komma in och premiärköpa. 

Lång kö i väntan på att Biltema ska öppnas, Foto: Höglandsnytt.
Lång kö i väntan på att Biltema ska öppnas, Foto: Höglandsnytt.

Många har längtat efter Biltema, inte minst kommunalrådet Tommy Bohman (s).
”Vi har väntat på er”, sa han i sitt invigningstal idag torsdag morgon och förklarade att Biltemas etablering har stor betydelse för utvecklingen av handeln i Vetlanda.

Många köpsugna köade utanför butiken men de hölls på halster till en stund efter öppningstiden kl 09. Först hölls det tal och sedan dök ett gammalt Spitfire-plan (britternas stridsflygplan under andra världskriget) upp och gjorde en uppvisning över Vetlanda. Planet hade lyft från Ränneslätt i Eksjö tidigare på morgonen.

Cristian och Anton väntade längst. Hela natten. Foto: Höglandsnytt
Cristian och Anton väntade längst. Hela natten. Foto: Höglandsnytt

Sedan blev det bandklippning och rusning in i butiken. Biltema hade flera lockvaror dagen till ära.

Längst fram i kön stod Cristian Ardelean och Anton Andersson. De såg främst fram emot att få tag på ett par extra billiga cyklar.
”Vi har väntat här sedan klockan två i natt”, berättar Cristian och Anton som övernattade i ett par stolar. Vid 07-tiden fick de sällskap av de nästa i kön.


[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. Bombplan över Vetlanda?
    Britterna hade många flygplanstyper under andra världskriget, men Spitfire var och förblev ett jaktflygplan. Utom i Vetlanda?

Kommentarer avstängda