SUCCÉ: Vetlanda BK fortsätter spela dåligt

Mötet mellan världens två sydligaste elitserielag i bandy, Frillesås och Vetlanda BK, slutade med VBK-seger, 2-4.
Alltså samma resultat som mot Vänersborg senast och faktum är att matchbilden såg likadan ut.

Om spelet var hafsigt och slarvigt mot Vänersborg så var det dito mot Frillesås. Men nu berodde det mera på en mycket svårspelad is än på spelarna.

VBK fick därmed spela med mycket lyft.

Det var också på ett sådant, från Eetu Peuhkuri till Axel Ekholm som VBK kunde kvittera. Ekholm fintade först ner Frillesås målvakt Jacob Hugoh med en skottfint innan han la in kvitteringsmålet. Hemmalagets mål dessförinnan tillkom genom ett numera VBK-patenterat bolltapp i uppspelet.

Axel Ekholm, som ju kommer från västkusten och har spelat i några föreningar (moderklubb IFK Kungälv) på den kanten, tycktes trivas för kvällen.

Bara några minuter in i andra halvlek snurrade han upp 6-8 hemmaspelare och satte 1-2. Mycket snyggt.

Frillesås kvitterade, men på en VBK-hörna precis därefter fick äntligen Eetu Peuhkuri skjuta. Den satt stenhårt i taket, 2-3.

Besynnerligt att inte Peuhkuri får skjuta fler vänsterhörnor. Den senaste han fick skjuta, mot Edsbyn, blev det också mål på då Pontus Vilen satte returen.

På övertid satte sedan Daniel Johansson 2-4 på en retur.

Rättvis? Både ja och nej. Isen omöjliggjorde bra spel och det blev mycket tillfälligheter som avgjorde. Dessa var till VBK:s fördel och laget var också snäppet bättre.

Nu tar elitserien paus fram till onsdagen den 12 december.

Då väntar bättre is i Hydro Arena och förmodligen ännu bättre motstånd eftersom det är Villa-Lidköping som gästar Vetlanda.