Superviktig seger för Vetlanda BK

Äntligen en vinst. Vetlanda BK gör som Nacka Skoglund gjorde en gång i tiden. Man hänger med. Mot Kalix hemma kom en otroligt viktig seger då norrbottningarna slogs tillbaka med 5-3 (3-2) inför hela 1 343 åskådare. Men det började riktigt illa, men precis som mot Kalix på annandagen lyckades VBK vända ett underläge. Kalix gjorde 1-0 och 2-0 redan efter bara åtta minuter.
Men Andreas Lysell (straff), Björn Einarsson och Antoly Suzdalev vände till ledning 3-2 i halvlek.
Den senares mål tillkom på en hörnkombination medan Björn tog hand om Pontus Blombergs lyft. Och just denne Blomberg skulle även ligga bakom de två återstående VBK-målen.
Först slog han en lyra till jämngamle 18-åringen Joakim Andersson som sprätte upp 4-2 i nättaket.
Kalix reducerade, men sedan var det dags för nästa Blomberglyra. Den nådde Einarsson som lade nerv bollen til Stefan Norden som i sin tur frispelade Andrei Morokov till segermålet 5-3.
En fullt rättvis seger och ack vad betydelsefull.
VBK gick förbi Tillberga och har nu bara en poäng upp till just Kalix och ytterligare en poäng upp till Gais.
Kalix och Gais möts för övrigt på söndag.