SUPERVIKTIGT Höglandsmöte i Stockholm idag | Höglandsnytt
Höglandet Jönköpings län

SUPERVIKTIGT Höglandsmöte i Stockholm idag


Vilken framtid har de regionala järnvägarna? Under torsdagen bjuder regionpolitiker från Jönköpings län och Västra Götalands in riksdagens ledamöter till en frukostträff i riksdagen.

Diskussionen ska handla om de regionala järnvägarnas framtid, banornas betydelse för regionernas utveckling och behovet av hållbara transporter för gods och människor även i framtiden.

Från Region Jönköpings län medverkar regionstyrelsens ordförande Malin Wengholm (M) och regionrådet Carina Ödebrink (S) samt infrastrukturstrategen Emil Hesse.

– Störningar och sänkta hastigheter är vardag för den svenska tågtrafiken. De regionala järnvägarna är särskilt utsatta. Om inget görs hotas de på sikt av nedläggning. De regionala banorna är en förutsättning för tillväxt och hållbar utveckling i hela länet, säger Malin Wengholm, regionstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

– Vi måste satsa också på de mindre regionala järnvägarna, både för näringslivets behov av transporter och för människors möjligheter till resande, säger Carina Ödebrink.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook