SVAGT! Ingen höjdarmatch av Vetlanda BK

Vetlanda BK spelade 3-3 i hemmamötet mot IFK Vänersborg. Och trots att gästerna ligger trea från slutet i serietabellen ska VBK vara nöjd med poängen.

Nej, det här var sannerligen ingen höjdarmatch från VBK:s sida. Och vad som var värre: Vänersborg var inte bra heller. Ändå var det gästerna som styrde och ställde med det mesta. Mest framgick detta i andra halvlek.

En halvlek som ändå inleddes på bästa sätt för VBK då Patrik Johansson gjorde 3-1 nästa direkt efter avslag. Johansson svarade också för 1-0-målet i första halvlek medan Philip Lennartsson gjorde 2-1 på hörna.

Hörnorna blev ett kapitel för sig i den här matchen. Bottenlaget Vänersborg hade hela 14 (!) hörnor mot hemmalagets fem. Givetvis för svagt av VBK, men det blir också konsekvensen när ett lag backar in i eget straffområde. Som väl var hade Vänersborg ett svagt hörnskytte. Det var skillnad då en herre vid namn Joakim Hedqvist spelade i laget. Han är numera i Gripen.

VBK:s hörnrus ska också rosas för en bra insats. Men att släppa till 14 hörnor på det här viset är svagt. Vänersborg 3-2-reducering för på hörna. Som väl var det enda hörnmålet.

När det gäller det offensiva spelet så var båda lagen lika goda kålsupare med ett ständigt passande på mitten och egen planhalva. Vänersborg var dock bättre i det offensiva spelet också.

Här finns väl ett glädjeämne till: att det bara var 717 åskådare. Nu väntar en ny hemmamatch för VBK redan på fredag kväll då Bollnäs gästar Hydro Arena.