Svagt VBK på väg ut ur kvartsfinalspelet

Lägg ett karbonpapper på Vetlanda BK:s match mot Villa-Lidköping i lördags som slutade med förlust 2-7. Och ni har en kopia på kvällens match. Med den skillnaden att nu var VBK betydligt sämre.

Matchen slutade nu 2-8 men det borde blivit betydligt större siffror.
VBK underpresterade å det grövsta och frågan är om inte de helgula ingick i det nya publikrekordet som nu lyder på 2013 åskådare?
VBK -spelarna var nämligen nästan lika stillastående och bolltittande som de som stod utanför isen.
Bollhållaren hade sällan några alternativ och när väl passet kom så gick det till blåklädda Lidköpingsbor. Till och med 4-5 dropp bakåt togs om hand av Villaspelare.
Men det ska också medges att Villa-Lidköping gjorde VBK dåligt. Man hade en otrolig rörelse i sitt anfallsspel och passningarna satt som frimärken på klubban. Lägg därtill att man hade ett högt försvarsspel och även om VBK tog isyta så var man hemma med hela laget ändå.
Redan efter 20 sekunder tog gästerna ledningen genom Daniel Andersson.
I halvtid stod det som i lördags 5-1 till Villa. VBK:s mål gjorde Philip Lennartsson på hörna. Det andra VBK -målet svarade junioren Martin Landström för och betydde 2-6.
I början av andra halvlek kastade VBK:s libero Mikael Nilsson in handduken vilket inte heller talat för VBK i vidare kvartsfinalspel. Som det förmodligen bara återstår 90 minuter av.
Nu möts lagen på torsdag igen i Lidköping.
Det finns inget absolut inget som pekar på att att inte VBK spelat färdigt för säsongen vid 21-tiden.
Och det skulle väl vara det som talar för VBK…