SVAGT! Vetlanda BK förlorade igen

En ny svag matchinledningen fällde Vetlanda BK mot Edsbyn. VBK föll med klara 8-2 efter att hälsingelaget avgjort i i första halvlek.

Efter hemska 3-12 mot Vänersborg senast sa VBK-tränaren Patrik Johansson att defensiven skulle prioriteras. Den är det dock inga större fel på. Vad VBK ska lägga fokus på är snarare offensiven. Efter 19 minuter låg man under med 3-0 efter två enkla bolltapp som Edsbyn utnyttjade genom att göra två mål på.

Dessutom fortsätter VBK:s svaga passningsspel. Och när motståndaren gör som Edsbyn gjorde ikväll, stöter högt upp i plan, har inte VBK någon lösning. Man fortsätter i stället att spela kort – och tappa bollar.
VBK låg under med 5-1 i halvlek efter det att Philip Lennartsson satt en hörnretur.

I andra halvlek spelade VBK upp sig något och hade också 5-2 med bara tio minuter kvar att spela. Daniel Johansson tryckte in en högerhörna. Edsbyn tryckte dock in tre bollar till därefter.

Nu stannar VBK kvar i Hälsingland för att på söndag åka tre mil österut och möta Bollnäs.
Pontus Vilen stod för en bjudning till ett av Edsbyns mål men gjorde i övrigt en bra match. Han är en av få VBK-spelare som vågar utmana när han kliver över mitten.
David Borvall tog också revansch på sig själv efter en svag insats i målet mot Vänersborg.