Svårt i Ljungby – HA74 förlorade för första gången

HA74 förlorade söndagskvällens jämna match borta mot Ljungby efter förlängning. Sävsjölagets första förlust.

Förra gången lagen möttes i ”seriefinal” vann HA74 övertygande. Ikväll söndag blev det inte lika lätt, till och med svårt och säsongens första förlust var ett faktum.
Det märktes redan i början av matchen. HA74s målkalas uteblev.
Istället var det Ljungby som tog ledningen i början av andra perioden efter att Erik Albinsson åkt ut för en tripping.
HAs Oscar Fransson svarade blixtsnabbt och kvitterade minuten efter.
Resten av andra perioden och särskilt slutet präglades av utvisningar. I några sekunder hade HA74 tre utvisade spelare. Inte bra om man tänker vinna matchen.
Tredje perioden blev mållös.
I förläningen slog Ljungby till efter drygt 4 minuter och vann med 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0).
HA74 leder fortfarande sin Alltrea men nu bara en poäng före Ljungby som dock har en match mindre spelad.

På torsdag tar HA74 emot Åseda i Sävsjö ishall.