Svart på vitt: därför ökar arbetslösheten i Sävsjö | Höglandsnytt
Sävsjö

Svart på vitt: därför ökar arbetslösheten i Sävsjö

Enligt Arbetsförmedlingen är det bara några få kommuner i Sverige som har en kraftigare ökning av arbetslösheten än Sävsjö kommun.

Storökningen av arbetslösheten i Sävsjö kommun fortsätter. Den är nu uppe på 9,6 procent, enligt Arbetsförmedlingens senaste statistik.
Vid en jämförelse med övriga Sverige är det bara några få kommuner som har en kraftigare ökning av arbetslösheten. Ökningen förklaras, enligt Arbetsförmedlingen, av den stora inflyttningen från utlandet.
Sett i läns- eller riksperspektiv är andelen utrikesfödda arbetslösa dubbelt så hög i Sävsjö, enligt Arbetsförmedlingens senaste månadsstatistik för februari.

”Siffrorna visar på att stora utmaningar finns för utrikesfödda personer när det gäller resan mot en etablerad plats på arbetsmarknaden”, säger Arbetsförmedlingschef Gregory Golding i Jönköping i ett uttalande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Vilket ansvar tar Gustafson? Vilka åtgärder har man vidtagit för att förhindra mottagandet av dessa personer? För det handlar inte bara om att de inte arbetar, utan de belastar även skolor, dagis och sjukvård med mera.

Kommentarer avstängda