Svårt sjuk 8-åring utvisas idag | Höglandsnytt
Eksjö

Svårt sjuk 8-åring utvisas idag

Kampen för att få stanna var förgäves. Idag tisdag utvisas en svårt sjuk 8-årig pojke från Mariannelund till Serbien tillsammans med sin familj.

Den 8-årige pojken har en svår luftrörsåkomma och lider av autism. Familjen har varit bosatt i Mariannelund i flera år efter att ha varit utsatta för förföljelser i Serbien.
Familjen har kämpat för att få uppehållstillstånd länge men fick för en tid sedan ett slutgiltigt nej och idag tisdag ska familjen utvisas, enligt uppgifter till Svt Smålandsnytt.
Läkare i Sverige har dömt ut pojkens chanser att överleva i Serbien på grund av undermålig tillgång på adekvat sjukhusvård.
Familjens advokat uppger att pojken och hans mor kommer färdas direkt till sjukhus när de kommer till Serbien, rapporterar Smålandsnytt.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Suck jag förstår inte hur våra folkvalda beslutsfattare resonerar! Vi ska öppna gränsen på vid gavel och ge permanent uppehållstillstånd till alla Syrier läste jag imorse på aftonbladet. Hur många hundratusen kommer då? Och så ska vi utvisa en sjuk 8:a årig pojke och därmed döma honom till döden… Men jag antar att politikerna måste göra plats för alla nya flyktingar så de kastar ut dom tidigare flyktingarna, och de som är sjuka? Den svenska invandringspolitiken är störd på SÅ många sätt.
    Låt pojken stanna!

    1. Du tänkte precis likadant som jag. Dessutom får alla syrier permanenta uppehållstillstånd. Vilket Sverige är först med i Europa att ge. Stackars pojke.

Kommentarer avstängda