Svarta dagen i trafiken – fyra allvarliga olyckor, tre döda | Höglandsnytt
Jönköpings län Vetlanda

Svarta dagen i trafiken – fyra allvarliga olyckor, tre döda

Måndagen var en av de värsta trafikdagarna någonsin i Jönköpings län med minst fyra allvarliga olyckor och tre dödsoffer.

Den fasansfulla dagen inleddes vid 10-tiden när en olycka inträffade på rv 31 mellan södra och norra infarten till Björköby. En bilförare, en Vetlandaman i 25-årsåldern, kom av någon anledning över på fel sida av vägen och frontalkrockade med en lastbilschaufför som körde en lastbil lastad med skrotbilar.
Krocken blev våldsamt, så pass våldsam att lastbilen fattade eld och skrotbilarna åkte ut på vägbanan. Personbilen kilades fast och medan lastbilschauffören själv kunde ta sig ur sitt fordon stod det tidigt klart att personbilsföraren råkat illa ut, mycket illa ut. Vetlandamannen konstaterades avliden på plats.
Vägen förblev avstängd fram till kvällen.

Vid 12-tiden kom besked från Värnamo om att en man kört rakt in i en stenmur. Vid den olyckan skadades en 75-årig man som dock själv kunde ta sig ur sin bil.
Samtidigt inträffade en olycka på rv 26 mellan Mullsjö och Jönköping vid Ljunga när en bilförare körde av vägen och in i ett träd och måste föras skadad till Ryhov. Där blev vägen avstängd i ett par timmar.

Vid 1240-tiden inträffade nästa dödsolycka. Också detta en frontalkrock mellan personbil och lastbil. Denna gång på lv 151 i Marås i Gnosjö kommun. I olyckan skadades lastbilschauffören lindrigt men de två personerna i personbilen dog båda två. De båda, mor och son, var medborgare i ett land i Mellanöstern och hade nyligen flytt till Sverige. Polisen har nu fått ett inte helt lätt uppdrag att underrätta de anhöriga i det krigshärjade hemlandet.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook