Debatt

”Sveket mot samhällsbärarna” – lokal politiker hatar skatt

”De rödgröna slår mot våra samhällsbärare. Det är ett svek. Socialdemokraterna lovade att inte höja skatten för vanligt folk”, skriver moderate riksdagsledamoten från Jönköping, Mats Green i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.

Vänsterpartiet presenterade i måndags stolt några av den rödgröna regeringens skattehöjningar i den kommande budgeten. Ytterligare 360 000 fler ska börja betala statlig inkomstskatt genom att man återigen ska fibbla med skiktgränserna. Man skjuter in sig på barnmorskor, sjuksköterskor med särskild kompetens, poliser, brandmän, lärare och andra som jobbar hårt och på obekväma tider men som knappast kan betecknas som höginkomsttagare. Det är ett svek av S som innan valet lovade att inte höja skatten för vanligt folk. ”Fler ska få vara med och bidra lite mer”, som de rödgröna nedlåtande uttrycker det.

Som om ovan nämnda grupper utmärker sig för sina blygsamma och motvilliga skatteinbetalningar. Dessa tillhör ”eliten”, enligt V. Eliten ska sättas åt, även om Sverige förlorar när de ekonomiska drivkrafterna minskar för att vidareutbilda sig, jobba extra eller ta en ansvarskrävande tjänst. Enligt Vårdförbundets lönestatistik ingår även statligt anställda barnmorskor, ofta verksamma inom utbildning, i Jonas Sjöstedts elit. Intensivvårdssjuksköterskorna är också där och nosar.

Vi moderater kommer presentera en budget där välfärden byggs av fler som jobbar – inte av att suga ut så mycket av möjligt av dem som går till jobbet.

Det enda sättet att stoppa de rödgrönas skattehöjningar för samhällsbärare är att rösta för en budget som vinner – det vill säga en alliansbudget. Det är nu upp till Centern och Liberalerna huruvida man verkligen vill stoppa de skattehöjningar man så tydligt säger sig vara emot genom att rösta för en alliansbudget – eller ge de rödgröna frikort genom att inte göra det!

Mats Green
Riksdagsledamot (M)
Jönköpings län

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook