Nyheter

Svensk i Berlin fast för barnsexövergrepp

En 67-årig svensk åtalas misstänkt för ett 20-tal sexuella övergrepp mot barn i Tyskland och Haiti. Mannen greps i mitten av maj i sin bostad i Berlin. De flesta övergreppen ska ha skett under åren 2002 0ch 2003, men ett par så sent som förra året.

Mannen har varit bosatt i Berlin i ett tiotal år och har där arbetat som lärare på en skola. Det är ännu inte klarlagt om 67-åringen även har varit inblandad i barnsexhandel, utredningen pågår ännu.

Utredningen av svensken startade i början på april då två män, 57 och 26 år gamla, greps på flygplatsen i München i sällskap med en 11-årig haitisk pojke, vilken reste under falskt pass. De båda männen greps misstänkta för att ha försökt föra in pojken för att utnyttja honom i sexindustrin.

Barnpornografiska bilder och bilder på nakna barn tillsammans med vuxna hittades vid husrannsakan.

Vad som är känt är att 67-åringen tidigare varit medlem i en hjälporganisation som utger sig för att hjälpa gatubarn och som bland annat ska ha drivit ett barnhem i det katastrofdrabbade Haiti.

En av de två övriga huvudmisstänkta, en 57-årig tysk har varit med i samma organisation. Enligt polis och åklagare ska den 57-åringe mannen tidigare avtjänat ett flerårigt fängelsestraff för sexuella övergrepp mot barn.

Svensken och tysken ska, enligt Marin Steltner, presstalesman vi åklagarmyndigheten har uppgett till ekot, ha varit på Haiti tillsammans flera gånger och misstänks för att ha förgripit sig på unga pojkar sexuellt.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook