Debatt

SVENSKT NÄRINGSLIV – VARFÖR?

Det är självklart att kommunerna skall hårdgranska privata skolor och vårdföretag mm. Det är också självklart att man inför privatiseringsmoratorium i inväntan på riktlinjer och genomförandecod från Sveriges Kommuner och Landsting.

Det som är mig obegripligt är att inte Svenskt näringsliv i sin helhet inför detta med privatiseringar sa så här. Nu skall vi visa det offentliga Sverige hur man driver vård och skola, vi skall alltid vara tre snäpp bättre än det kommunala alternativet och billigare. Man behöver inte vara Einstein för att begripa att det offentliga Sverige inte skulle älska riskkapitalbolag, handel med skolor, skatteupplägg som luktar och vård som är dålig.

Vården har på många håll blivit sämre än tillsynen av en nytillverkad Volvobil från bandet.

Om man inte inser detta från Svenskt Näringsliv då handlar det om brist på förstånd. Det är näringslivets brist på uppförandekod som diskvalificerat det för många år som entreprenörer i det

offentliga. Som lök på laxen är riskkapitalisterna inne på apoteksbranschen med samma syfte: tjäna snabba pengar. Detta håller inte!Det allvarliga är alla de småföretagare landet runt som driver tillverkningsindustrier, farmartjänst som gör mycket åt kommunerna och maskinringarna, alla betraktas idag med misstänksamhet.

Att vara företagare ses som liktydigt med någon som skattefuskar och roffar åt sig med priset på varor och tjänster.Riskkapitalister och oseriösa vårdföretag har dragit skit över hela förtagarsverige i ett läge då vi behöver företagen och jobben. Det kommer ta tio år innan denna skamfläck är borta.

Grundorsaken till problemen är inte företagen utan de ”tokpolitiker” som drivit privatiseringsfrågorna med religiösa förtecken. Då sluter repet hos dig och mig som väljare. Låt oss inte välja om dessa politiker. Det är vårt nyårslöfte inför 2012.

LARS-HÅKAN HALLDINFristående decentralist.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook