Svettigt – men Sävsjö IBK tog tredje raka

Sävsjö IBK fick en svettig kväll i hemmahallen på fredagskvällen, då Westerviks IBK kom på besök. Det var jämnt och en liten aning svajigt – men till slut rodde Sävsjö hem segern med 4-3 när det var en halv minut kvar.

Periodsiffrorna skrevs 1-0, 0-2 och 3-1. Matchutgången var ett bevis på den höga lagmoralen – man gav sig inte och ingen vek ner sig.

Det dröjde nästan 17 minuter innan matchens första mål kom. Det var Ulrich Weidman som fick bollen i nät, assisterad av Joakim Bjerhag.

Den andra perioden kom att domineras av Westervik men Sävsjö spjärnade emot bra och det blev bara två mål av gästerna.

Sävsjö kom sålunda ut till tredje perioden med 1-2 i baken och det dröjde lite drygt halva perioden innan kvitteringen kom genom Robert Bjerhag, Assisterad av Henrik Rodewald. Det tog bara 12 sekunder för Westervik att ta tillbaka ledningen med 3-2 genom ett mål av Patrik Larsson.

En halv minut senare var det Sävsjös tur att genom Joakim Bjerhag kvittera, assisterad av Mikael Jansson.

Sen följde ett intensivt krigande innan Robert Bjerhag avgjorde med sitt mål till 4-3 med assistans av Jimmie Berg.