SvT blandar ihop humor och flabb-TV | Höglandsnytt
Ledare

SvT blandar ihop humor och flabb-TV

Komikerna Claes Malmberg och Lennie Norman lämnar SVTs humorsatsning ”Grillad”. Enligt Malmberg håller programmet för låg kvalitet. Han tycker att det danska programformatet saknar spontanitet, värme och humor.

Det hedrar Claes Malmborg som lyckas säga elaka saker med såväl humor som värme, likaså kan han bjuda på sig själv. Inte minst kan man ana ett intellekt bakom hans roligheter utan att han för den skull behöver ta kiss och bajs till hjälp.

 

Varför Lennie Norman hoppar av är väl mera diskutabelt. Programmet i sig borde väl passa herr Norman som hand i handske.

 

SVT har inte lyckats så bra med sina humorsatsningar för svenska folkets licenspengar. Flabbteve har alltmera fått flabbet att fastna i halsen på såväl gammal som medelålders.

 

Förhoppningsvis även på den yngre generationen som väl borde ha fått nog av mobbning och utarmning av det svenska språket i skolan.

 

Det blir dryga år för herr Björklund och fru Adelsohn Liljerot att återföra skolan och det svenska kulturarvet till vad som varit.

 

Det svenska språket har ju blivit ett ärende för ny lagändring. När kulturen ska hamna på riksdagens bord återstår att se. Men kulturministern borde, kan man tycka, gå i bräschen för ett mobbfritt samhälle i varje fall i SVT.

 

Så var det då allas vår Melodifestival, programmet som i allt för många veckor spytt spydigheter över svenska folket och de små barnen hemma i tevesofforna.

 

Enda chansen att slippa höra skiten har varit att stänga av, titta på en gammal film, eller läsa en god bok.

 

Synd på så många bra artister som gjort sitt bästa, men som hamnat i skuggan av spottkoppen.

 

En fingervisning så god som någon från svenska folket var väl att det trots allt blev kulturen som segrade med Malena Erman.

 

Det kan tyckas att det räcker med elaka kocken i ett program. Hans koncept att med elakhet sänka folk borde kanske tas som bevis på att elakhet när den är menad som elakhet inte är roligt.

 

Som programmakare måste man lära sig att kunna skilja på humor och ren mobbing.

 

Inte som SVT nu har gjort försökt hitta tillbaka till 70-talets ”sitta ring och kasta skit på varandra-psykterapi.”

 

Det var något som då bedrevs ute på socialhögskolorna och som högre chefer åkte land och rike runt och för dyra pengar försökte lära sig bli att bli bättre chefer.

 

De starka överlevde, de svaga gick under – om de inte tog livet av sig.

 

Så vad var det för roligt med det?

 

Nu har SVT tagit upp konceptet och höjer ögonbrynen i förvåning när programmen tappar tittarsiffror.

 

För att inte helt tappa ansiktet så säger man sig vara otroligt nöjd med årets resultat av till exempel Melodifestivalen. Så någon förbättring på programutbudet är nog inte att vänta.

 

Ett tips till SVT: skicka samtliga i programmet ”Grillad” på terapi så att de kan komma till roten av sin ilska och sina egna tillkortakommanden. Först då kanske de kan göra ett humorprogram.

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook