Jönköping

Pojke livshotande skadad efter olycka utanför Systembolaget

Larm kom idag lördag lunchtid om en trafikolycka vid Systembolaget i Gränna. Två barn hade blivit påkörda. Ett av barnen vårdas med livshotande skador på sjukhus. Ytterligare ett barn är skadat och två kvinnor måste också föras till sjukhus.

Larm kom klockan 12:30 om att fyra personer blivit påkörda och skadade. Skadeläge oklart. Polisen utreder olyckan. Räddningstjänsten har genomfört räddningsarbete på plats.

Ett fordon har av okänd anledning kommit i rullning och skadat fyra personer, varav två barn. Samtliga skadade blev körda till sjukhus med ambulans. Det handlar om en ettårig och en fyraårig pojke som skadats. Ettåringen har skadats allvarligt.
”En bil har kommit i rullning av okänd anledning. Framför den gick två kvinnor som hade med sig en barnvagn med två små barn i”, berättar räddningsledaren Christian Falk för TT om hur olyckan gick till.
Det aktuella fordonet kommer att tas i beslag för teknisk undersökning, meddelar polisen som också inlett en förundersökning om eventuellt brott.
”Det lutar mot att brottsrubriceringen blir vårdslöshet i trafik, alternativt vållande av kroppsskada”, säger Lasse Johansson, vakthavande befäl vid polisen, till TT.

UPPDATERING 1
Nya uppgifter kom från akuten på Ryhov strax efter kl 20.
En 1-årig pojke har livshotande skador och tillståndet är kritiskt. En 4-årig pojke är måttligt skadad, där är tillståndet är allvarligt men stabilt.

UPPDATERING 2
En 58-årig kvinna och en 31-årig kvinna blev lindrigt skadade och fick åka hem efter behandling, uppger akuten på Ryhov vid 20:45-tiden

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook