"Ta bort bilderna" – Marcus Oscarsson försöker stoppa lokal journalist. | Höglandsnytt
Höglandet Hultsfred Jönköping Jönköpings län Toppnyheter

”Ta bort bilderna” – Marcus Oscarsson försöker stoppa lokal journalist.

I fredags anordnade region Jönköpings län EU-forum med tv-kändisen Marcus Oscarsson från Virserum/Mörlunda som moderator. Det slutade lite överraskande för en lokal journalist.

På EU-forum diskuterade bl a riksdagsledamöter, eu-parlamentariker och lokala toppolitiker EU-frågan inför ett par hundra deltagare från främst skattefiansierade organisationer i Småland och Blekinge. LÄS MER: EU-parlamentarikern Anna Hedh om Europas utmaningar

En allmän inbjudan gick ut från regionen till media om att delta vid hela eller delar av dagens aktiviteter. Inga restriktioner angavs. Bl a Höglandsnytt var på plats och rapporterade i bild och ord. Höglandsnytt passade i tillägg på att ackreditera sig och fick inga besked om restriktioner. LÄS MER: Marcus Oscarsson på Europaforum

På plats fanns också Jönköpingsbaserade mediaprofilen Éric Moreau som hörsammat inbjudan från regionen.
Moreau tog bilder på deltagare på podiet på Elmia där EU-forumet anordnades. Bl a fastnade Marcus Oscarsson på bild.
En sådan bild publicerade Moraeu på sin egen mediablogg och dessutom på sina egna kanaler på sociala medier.

Detta har fått Marcus Oscarsson att se rött.
I ett mail till Éric Moreau, som Höglandsnytt tagit del av, vill nu Oscarsson att Moreau avpublicerar bilderna på honom.
Marcus Oscarsson menar att hans arbetsgivare TV4 ”inte gillar detta” eftersom Oscarsson ”inte får medverka i något som kan uppfattas som marknadsföring”. Oscarsson hänvisar också till något slags överenskommelse med arrangörerna av EU-forum ”om att ingen fotografering fick äga rum inne i möteslokalen till annat är privat bruk”.

”Därför skulle jag uppskatta om du kan ta bort bilderna på mig”, skriver Oscarsson i sitt mail.
”Futtigt. Jag köper inte alls hans skäl. Megastjärnor ger ibland restriktioner till fotografer vid konserter men Marcus Oscarsson är ingen megastjärna. Det hela är skrattretande”, säger Éric Moreau till Höglandsnytt.

Henrik Simonsen
[email protected]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook