Ta bort öarna – så ska Nässjö stoppa fåglarna | Höglandsnytt
Nässjö

Ta bort öarna – så ska Nässjö stoppa fåglarna

Nässjö kommun får nu tillåtelse att ta bort de olika flytöarna i Ingsbergssjön där de illa omtyckta skrattmåsarna häckar men det finns en hake.

[adrotate banner=”28″]
Skrattmåsarna skitar ned och anses vara en olägenhet för centrala Nässjö. Tidigare har man låtit skotten hagla mot måsarna och kanadagässen men nu måste något nytt till. Förslaget har varit att ta bort de s k flytöarna i Ingsbergssjön där fåglarna häckar.
Länsstyrelsen säger nu ja till planerna men då vill man att kommunen ska bygga konstgjorda öar i Runnerydssjön och Höregölen i västra delarna av staden.
Kommunen får inte heller gräva bort häckningsplatser för knölsvanar vid Stadsparksstranden.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

6 Comments

 1. Hur länge har det här tjatet om dom stackars fåglarna i den fina sjön som förgyller nässjö stad hållit på?! Ett antal år nu så kanske dax att göra något ordentligt och se på lite andra saker som borde göras åt den här stan som håller på att dö ut mer o mer!

  1. Ett centrum som har fågelskit på varenda gata är väl inte så trevligt. Ohyran skulle ha utrotats för många år sedan.

   1. Är ju det jag menar….fina fåglar o fina sjön var bara lite ironi. Säker på att dom som vill ha kvar skiten inte varit i närheten av vår underbara fågelsjö på länge.

 2. Lycka till Nässjö med er vackra stad.
  I Vetlanda tog det ett antal år med kämpande och en motion för att Kvarndammen skulle komma tillbaka som en fin pärla :)
  Städernas natur kräver vård och omsorg.

 3. Handlar inte om varje gata dom håller sig vid sjön tycker det är trevligt med lite djurliv i cenrtum

 4. Lars-Olof Reinfeldt passar på att offentligheten slå sig på bröstet för att ha lyckats driva igenom sanering av skolan och äldreomsorgen i Vetlanda.

  Han tycker det är viktigare med ren Kvarndamm än att våra unga får bra utbildning och de äldre får bra omvårnad. Nu visar det sig dessutom att tekniska förvaltningen återigen har lurat politikerna genom att halvera kostnaderna för att försköna kalylen i beslutsunderlaget. Det enda rätta vore att fylla på vatten i dammen igen och sätta såväl teknksia förvaltningen som Reinfeldt i skamvrån.

Kommentarer avstängda