Tacka Philip Svensk

[adrotate banner=”27″]
Givetvis ska det vara en Svensk som avgör matchen till VBK:s fördel så här på Nobeldagen. När VBK-målvakten Philip Svensk limmade en straff för Ljusdal vid ställningen 3-4 till gästerna vände VBK på matchen och vann med 6-4.

VBK-tränaren Tommy Österberg hade satsat på unge Philip Svensk i hemmamötet mot Ljusdal. Och det skulle han inte få ångra.
Visserligen fick Svensk och VBK en riktig mardrömsstart. Man låg under med 0-4 redan efter 25 minuters spel. Så här långt var Svensk helt utelämnad och han hade inte mycket att göra på de baklängesmålen,
Mycket beroende på ett mycket passivt VBK som bara höll på att vända spel på egen planhalva. Detta samtidigt som Ljusdal satte fart på sina anfall.
Förmodligen hade också VBK-spelarna dessutom redan fredagens hemmamatch mot Hammarby i tankarna.
Två mål av Andreas Lysell, varav ett på straff, innebar dock ”bara” 2-4-underläge i halvlek.

I andra halveks första minut satte så Joakim Andersson fart långt nere på egen planhalva och tryckte resolut in ytterligare en reducering till 3-4.
En nästan lika lång åkning gjorde han något senare. Då räddade dock Jonas Svensson i Ljusdalsmålet men Johan Löfstedt slog in returen.
Dessförinnan svarade då Philip Svensk för matchens prestation då han på ”plocka-äpple-maner” räddade straffen.

VBK trummade på i andra halvlek och Jesper Hvornum (frislag) och Christian Mickelsson (retur) såg till att det hela slutade 6-4.
Nästan 900 åskådare såg matchen och förmodligen kommer de tillbaka redan i övermorgon, fredag, då Hammarby gästar Sapa Arena.