Hultsfred Småland Vimmerby

Tåg har spårat ur – trafiken stoppad

En tågolycka har inträffat ikväll måndag på Stångådalsbanan. Två personer måste föras till sjukhus och tågen ställs in i över ett dygn.

UPPDATERAD: 18:13, 19:15, 20:10, 20:57, 21:54, 15:30
Av någon anledning spårade ett Kustpilentåg ur strax söder om Högsby vid 17:30-tiden.
Tåget skulle ha ankommit Högsby vid kl 17:26 för vidare färd mot Astrid Lindgrens värld, Vimmerby och Hultsfred och slutdestination Linköping C. Så blev det inte.
Tåget spårade ur troligtvis efter att ha kört på ett träd som låg på spåret. Passagerarna måste evakueras från tåget och kunde fortsätta färden med buss.
En man är förd till sjukhus med ambulans efter urspårningen, meddelar polisen vid 19:10-tiden.
Tågavgångar blir inställda och ersätts med buss på sträckan tills vidare, meddelar Trafikverket vid 18:10-tiden.
Vid kl 19:35 kom besked om att också en kvinna förts med ambulans till sjukhus. Båda skadade var vid medvetande när de fördes till sjukhus.

Strax innan kl 21 kom besked från Trafikverket att all tågtrafik på sträckan är inställd fram till onsdag förmiddag. Bussar ersätter tågtrafiken.

UPPDATERING
En av passagerarna på tåget var Vimmerbypolitikern Peter Högberg, bl a överförmyndare i Vimmerby kommun och ordförande för länsmusiken i Kalmar län, på väg från Kalmar och en utbildning för socialdemokrater till Vimmerby för ett viktigt möte. Han räddade sig med hjälp av en korv.
”Åter så har en korv med bröd på station underlättat min situation på det urspårade tåget. Tom mage är inget att rekommenderar på urspårade tåg”, säger Högberg i en facebookkommentar.

UPPDATERING TISDAG
Senaste beskedet från Trafikverket idag tisdag innebär att tågtrafiken inte kommer igång förrän någon gång under torsdagen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook