Eksjö Nyheter

Tar strid för Nannylundshallen – Eksjös politiker ställs mot väggen

”Dumt och ogenomtänkt”, menar f d politikern Sebastian Hörlin till Eksjös fullmäktigeledamöter om kommunens förslag att säga upp avtalet för Nannylundshallen där många föreningar har verksamhet.

”Ett hårt slag i ansiktet mot ideella föreningslivet”, menar Sebastian Hörlin och beskriver hur den landstingsägda hallen på Nannylundsområdet är fullbokad året runt av bl a idrottsföreningar och frisksport.

”Kanske 600-700 personer som rör sig i hallen, troligtvis mer man jag vill inte överdriva”, säger Sebastian Hörlin vid tisdagskvällens kommunfullmäktige.

”Siffrorna stämmer. Jag hade inte väntat mig så mycket”, säger samhällsbyggnadsutskottets ordförande Björn Alm (m)

”Allt det här är på väg att försvinna på grund av besparingar på 200 000 kronor. Var ska alla de här människorna ta vägen, det är fullt i alla andra hallar. Alternativet är att 13-åringarna får träna till midnatt i andra hallar”, säger Sebastian Hörlin.

Björn Alm lovar nu ett möte med landstinget för att hitta en lösning.
”Det kräver uppoffringar, att alla får ta och ge lite”, säger Björn Alm.

En Facebookogrupp har dessutom bildats till stöd för Nannylundshallens bevarande. Över 300 personer har visat sitt stöd i gruppen.

[Redaktion]

 

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Politikerna gör invånarna en stor björntjänst ,och ett dåligt misstag,om de river upp avtalet om Nannylundshallen,och eventuellt beslutar att riva hallen.Jag har själv pluggat på Nannylund,och politikerna borde kliva ner från sina höga hästar och inse att de inte kan via besparingar ta ifrån invånarna en bra idrottshall med simbassäng,och gymnastiksal,som har varit en bra trotjänare ända sedan hallen byggdes i slutet av 1960-talet. Där man har haft full rulle med olika aktiviteter som innebandy,fotboll,volleyboll,friidrott,bordtennis,gymping med mera.Låt Nannylunds idrottshall vara kvar så att alla oavsett barn,ungdomar,vuxna,och pensionärer,samt funktionsnedsatta kan utnyttja hallen,och avsäger sig Eksjö kommun fortsatt avtal,och dessutom river hallen.Vad ska alla barn,och ungdomar,samt vuxna,pensionärer och funktionsnedsatta som hyr hallen för olika aktiviteter ta vägen?

Kommentarer avstängda