Nyheter Vetlanda

Tårtfest och tårar när Puttepengarna gick till Rädda Barnen

Rädda Barnens medlemmar i Vetlanda var mycket nervösa inför finalen av Körslaget, berättar lokalföreningens ordförande.

Puttekören skänker sina vinstpengar (en halv miljon kronor) till Rädda Barnens läxhjälpsprogram i Vetlanda. Dessutom ska Rädda Barnen stå för en stiftelse som ska dela ut stipendier, ekonomisk hjälp till föräldrar som inte har tillräcklig ekonomi att satsa på idrott och kultur för sina barn.
Att prispengarna skulle gå till Rädda Barnen var hemligt för svenska folket ända till finalprogrammet. Rädda Barnen visste dock om det en vecka innan, berättar Viveka Hallberg Jarflod, ordförande Vetlandas lokalförening i ett blogginlägg hos Rädda Barnen.
”Känslorna var ett virrvarr av lycka, stolthet och enorm nervositet”, berättar Viveka Hallberg Jarflod om när hon fick beskedet vart pengarna skulle gå.
”Att vi var många som i hemlighet var riktigt nervösa är ingen överdrift”, skriver hon om tiden fram till finalen och Team Putte-segern.
”Många glädjetjut och tårar blev det. Jag kan lova er att det var stor tårtfest på läxhjälpen i Kantarellen”, berättar Viveka Hallberg Jarflod om reaktionerna efter segern.
Nu återstår, förutom festen på torget på onsdagskvällen, att gå igenom detaljerna kring stipendiet och pengarna.

Av: Redaktionen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook