Tätt då HvGIFs damer slog Huskvarna

Mötet mellan HvGIFs damlag och Huskvarna FF på onsdagskvällen blev tätt och intensivt där matchen länge stod och vägde – men som slutade med 3 – 1-seger för HvGIF.

Viktoria Löfstedt skarvar in en hörna från Julia Blomström i första halvleken. Huskvarna fortsätter spela offensivt och får rättvist utdelning till 1-1 i första. HvGIF fortsätter att skapa målchanser och till slut så sätter Lydia Gustavsson sin egen retur till 2-1 vilket står sig i halvlek.

Andra halvleken spelar Huskvarna upp sig och ökar sitt bollinnehav och skapar en hel del chanser men där Caroline Goderbauer i målet avvärjer på ett bra sätt. 3-1 kommer i slutet på matchen av Frida Axhed som dribblar sig igenom i straffområdet och sätter målet som gör att HvGIF får lite andrum i slutet. Matchens gigant var dock Ronja Petterson, målvakt i Huskvarna, som gjorde flera avancerade räddningar och storspelade. Matchens ”lirare” blev Cajsa Ekström som fortsätter visa mycket goda kvalitéer.

Ytterligare tjejer som var med från F96 laget och gjorde pigga inhopp var Kajsa Andersson och Cassandra Björklund.